Skatteregler for firmajulegaver

Valgfri.dk-gaven kan gives under reglerne for skattefri personalejulegaver.
Valggaven betragtes nemlig rent skattemæssigt ikke som et gavekort, da der ikke er pålydende værdi på de enkelte kort og da medarbejderen har adgang til at vælge mellem et afgrænset antal julegaver.

Kontakt os på 7575 2575 eller valgfrigave@idegroup.dk hvis du har spørgsmål.

Alle de tilbudte julegaver ligger indenfor SKAT's beløbsgrænse for firmajulegaver på kr. 800,- uden at medarbejderen skal betale skat af beløbet. Læs mere herunder eller på Skat's hjemmeside. 

Medarbejderjulegaver og skat er ikke svært
Skattereglerne for julegaver til medarbejderne bliver ofte beskyldt for at være komplekse. Det er de ikke.
Vi har lavet en nem guide, hvor du kan se, hvad du må give dine medarbejdere i julegave uden de skal betale skat af firmajulegaven.

Sådan er reglerne for medarbejderjulegaver og skat
For at undgå at dine medarbejdere skal betale skat, er det vigtigt at kende skattereglerne for firmajulegaver. Gavens værdi er virksomhedens købspris inkl. moms. Dette gælder selvom den vejledende pris er højere end købsprisen.

Skatteregler for julegaver til personalet
Du må altid give dine medarbejdere en julegave til en værdi af 800 kr., uden at de skal betale skat.
I løbet af et år må du højest give en medarbejder for 1.100 kr. i gaver inklusiv julegaven. Hvis du giver mere til medarbejderen i julegave, skal dine medarbejder betale skat.
• En julegave til 800 kr. er altid skattefri
• En julegave til 800 kr. er skattefri, selvom dine gaver overskrider en samlet værdi af 1.100 kr. Dine medarbejdere skal betale skat af værdien af de andre gaver.
• Der skal betales skat af værdien af alle gaver, hvis julegaven har en højere værdi end 800 kr., og den samlede værdi overskrider 1.100 kr.

Må jeg give kontanter til medarbejderne i julegave uden at de skal betale skat?
Der skal altid betales skat af pengegaver og gavekort, der kan veksles til kontanter. Dette gælder selvom værdien er under 1.100 kr.

Jubilæums og lejlighedsgaver

Jubilæums og lejlighedsgaver påvirker ikke julegaverne.

Julegaver til medarbejderne på VALGFRIGAVE.DK
Her på VALGFRIGAVE.DK tilbyder vi både traditionelt julegavevalg og ‘Vælg selv julegaver’ til medarbejderne Det har vi gjort i 30 år. Vi har derfor et stor og bred viden omkring hvad der passer til alle typer virksomheder.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur